Články - co se jinam nevešlo...

Články

Do Panenského Týnce jsem se podívala v roce 2013, do té doby jsem o Panenském Týnci nevěděla. Jely jsme s kamarádkou na vodu a cesta vedla právě kolem Panenského Týnce. Týnec se mi líbil, přečetla jsem si informace, které byly u kostela uveřejněné, ale žádné pozitivní energie jsem v kostele tenkrát necítila.

Zlato - jeden z kovů, který doslova hýbe světem. Keltové zlato rýžovali na Otavě (Jižní Čechy), hromady propraného písku, které po nich zbyly, se jmenují "sejpy". Zlato Keltové těžili ale i v okolí Jílového u Prahy a zřejmě i u Kašperských hor a Sušice. Ze zlata Keltové například odlévali malé mince - statéry, v Čechách později zvané "duhovky". Ze...

Pro pátrání je důležité mít zdroje, které vám poskytnou dostatečné informace. Při svém pátrání využijete informace nejen z oblasti archeologe nebo historie, ale patrně i astronomie, religionistiky, antropologie, paleobotaniky a dalších oborů.

Rovnodennost (lat. aequinoctium) je v astronomii okamžik, kdy je Slunce v rovině zemského rovníku, takže jeho paprsky dopadají na Zemi kolmo k její ose. Rovnodennost nastává dvakrát do roka:

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky